terras aanleggen

terras aanleggen

Buitenterras aanleggen

Voordat je een terras laat aanleggen of het zelf gaat doen, zijn er een aantal adviezen die je kunnen helpen om zoveel mogelijk voordeel te halen uit je zithoek buiten. Een terras kan voor verschillende mogelijkheden worden gebruikt. Ben je een zonaanbidder? Dan is een terras wat zoveel mogelijk in de zon ligt ideaal. Of lees je liever een boek in de schaduw en vind je de hete zon maar niks, dan is een schaduwrijk plekje een prima optie. Wil je een verlicht terras, dan is de aanleg van elektriciteit noodzakelijk.

terras aanleggen
Er zijn veel soorten ondergronden wanneer je een terras aan wilt leggen

De vloerbedekking voor je terras

Er zijn vele soorten terrasbedekking mogelijk om de juiste uitstraling te krijgen. Je kunt kiezen voor hout, klinkers of tegels. Zij hebben allemaal iets specifieks. Natuurtegels hebben een geheel andere uitstraling dan betonblokken. Let erop dat natte tegels niet glad worden na een regenbui. Kiezels zijn weer lastig om een tafel op wieltjes te verrijden bijvoorbeeld. De eisen die jij stelt aan een terrasbedekking is weer een hele andere dan die van je buurman.

Wat wil je met een terras

De een wil barbecuen, terwijl de ander boeken wil lezen in zijn vrije tijd. Ook een gezin met kleine kinderen stelt weer andere eisen. Zij zullen een zandbak en/of schommel als voorkeur hebben. De BBQ is helemaal hot in deze tijd. Daar moet dus zeker een plekje voor worden ingeruimd.

Onderhoud

De tegels die je voor een terras gaat gebruiken moeten gemakkelijk zijn in onderhoud. Vetvlekken van de BBQ moeten snel kunnen worden verwijderd. Ligt het terras grotendeels in de schaduw dan krijg je vroeg of laat te maken met mos. Is dit gemakkelijk verwijderbaar bij bepaalde steen- of tegelsoorten? Allemaal prioriteiten die je je moet afvragen vóórdat het terras er ligt.
Ook een belangrijke vraag is de terrasoverkapping. Wat zijn de mogelijkheden op dit gebied? Wil je een groot gedeelte van de dag schaduw op het terras dan is een degelijke overkapping een pré. Kijk voor uitgebreide informatie op de desbetreffende websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *