Bomen laten snoeien door de boomspecialist

bomen snoeien

Bomen snoeien is een specialistische bezigheid. Het is van groot belang dat dit op een juiste wijze gebeurd. Verkeerd snoeien kan immers vervelende gevolgen hebben voor de boom. Er ontstaat scheefgroei of de boom is meer vatbaar voor ziektes en plagen. Uiteraard willen we dit voorkomen. Laat het snoeien van de boom dan ook over aan een boomverzorgingsbedrijf. Deze boomspecialisten weten dankzij hun ervaring precies hoe ze de boom het beste kunnen snoeien en ook wanneer de beste periode hiervoor is. Wil je je bomen laten snoeien, laat dit dan door een ervaren specialist doen.

Bomen snoeien als onderdeel van boomverzorging

boom snoeienDe boom in je tuin hoeft van nature niet gesnoeid te worden. Dat we onze bomen snoeien heeft te maken met verschillende situaties. Zo is het mogelijk dat de boom risicovolle situaties voor zijn omgeving kan opleveren of vormen de dode of zieke takken een probleem. En door het snoeien van de boom, behoudt deze zijn gewenste vorm. Bij het planten van een jonge boom heb je wellicht een beeld in je hoofd van hoe de volwassen boom eruit moet komen te zien. Een volle boomkroon, een mooi groen bladerdek of een boom met een grote vruchtenopbrengst. Om dat te bereiken, is begeleidingssnoei in de jonge jaren een goed idee. De ervaren bomenspecialist kan je hier uitstekend in adviseren. De begeleidingssnoei zorgt ervoor dat de boom begeleidt wordt naar de gewenste volwassen boom. Bij deze vorm van snoeien worden bijvoorbeeld de onderste takken steeds weggesnoeid om een langere stam te creëren. Ook bij de volwassen boom is een onderhoudssnoei verstandig. Dode takken in de boomkroon worden weggehaald en takken ingekort om meer lichtinval te creëren. Een boomverzorgingsbedrijf kan je precies vertellen wanneer de geschikte tijd voor de snoei is.

Hoge bomen snoeien

Bomen groeien en ook hoge bomen dienen gesnoeid te worden. Vaak is dit een te lastig werk om het zelf te doen en kun je de snoei beter aan gespecialiseerde vaklui overlaten. Deze beschikken niet alleen over de juiste technieken, maar ook de geschikte materialen staan tot hun beschikking. Met gespecialiseerde klimtechnieken of een hoogwerker worden ook de hoge bomen feilloos gesnoeid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *