Een gietvloer, de perfecte duurzame ondergrond

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor je woning? Dan heb je tegenwoordig keus genoeg. Liefhebbers van hout kunnen laminaat, parket of massief hout op de vloer laten leggen. Maar als je graag een wat meer moderne look in je woning wilt, zijn tegels ook nog een prima optie. Van alle vloeren is er toch één soort die tegenwoordig het meest populair is: de gietvloer. Deze is namelijk niet alleen verkrijgbaar in veel verschillende varianten zodat het altijd bij je interieur past, maar ook nog eens zeer duurzaam.

De vloer die wel tegen een stootje kan

Kies je voor een gietvloer, dan hoef je een flink aantal jaren niet meer na te denken over een nieuwe ondergrond voor je woonruimte. Deze vloer is namelijk zeer stevig en slijtvast en gaat zo’n dertig jaar mee. Dit soort vloeren bestaan namelijk onder ander uit epoxy en polyurethaan, deze materialen staan bekend om de elastische en sterke eigenschappen. Daarom hoef je bij een gietvloer niet bang te zijn dat je binnen korte tijd beschadigingen aan zult treffen. En valt er water of drinken op de grond? Dan zal dat geen sporen achterlaten op de vloer. Ook kunnen er bij het plaatsen van de vloer maatregelen genomen worden om te zorgen dat de gietvloer niet zal verkleuren door het zonlicht.

Wall Chairs White Tables Design Interior Window

Andere look met een vloercoating

Bij een gietvloer wordt altijd een coating aangebracht op de bovenste laag, om te zorgen voor extra bescherming van de ondergrond. Maar het is ook mogelijk om alleen een vloercoating te laten leggen op de huidige vloer. Op deze manier is het dus niet nodig om de huidige vloer compleet te vervangen. De vloercoating is geschikt voor verschillende ondergronden en geeft is niet te onderscheiden van een ‘echte’ gietvloer. Daarnaast is de coating verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Hotel Perspective Gang Floor Doors

Verschillende varianten

We hadden het net al over de vloercoating, maar dat is slechts een van de vele varianten van een gietvloer. Zo is het ook mogelijk om een betonlook vloer, een epoxyvloer of woonbeton te laten plaatsen in je woning of bedrijfsruimte. Is een gietvloer ideaal voor jou? Neem dan contact op met een specialist. Deze zal samen met jou zijn uiterste best doen om een goedkope gietvloer voor jou samen te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *