Een geschikte boom voor in de tuin vinden: de beste tips & adviezen

Geschikte boom voor in de tuin

Een passende boom vinden voor in de tuin lijkt gemakkelijker dan het is. Er is namelijk nogal wat keuze op dit gebied. Wat zijn de beste boomsoorten die je voor in jouw kleine of middelgrote tuin kunt gebruiken? En waarom is dat zo? Welke voordelen heeft dit soort bomen?

Het Perzisch ijzerhout

Een fraaie en geschikte boom voor in de tuin, is Perzisch ijzerhout, een boom die ook bekend staat onder de naam Parrotia persica. Deze boom wordt zo’n zes tot tien meter hoog.

Perzisch ijzerhout heeft een prachtige stijlvolle uitstraling en wordt mede zo genoemd vanwege de opvallende grijze schors met paarsachtige en bruinachtige vlekken. De fraaie groene bladeren van de Parrotia persica houden een hoop zonlicht tegen.

De trompetboom

Een geschikte tuinboom is ook de zogeheten trompetboom, ook Catalpa bignonioides of Bolcatalpa genoemd. Dit is een relatief kleine boom, die vaak enkele meters hoog is met een maximum (als de boom gesnoeid wordt) tot tien meter. De kruin met bladeren is rondvormig.

Een voordeel van deze boom is dat je de hoogte zelf bepaald. Door niet te snoeien blijft de boom lekker compact qua omvang. Verder houdt deze boom een hoop zonlicht tegen.

passende boom
Doe inspiratie op voor een mooie boom voor in jouw tuin

De rode kerspruim

Geschikt voor gebruik in de tuin is ook de Rode kerspruim, ofwel de Prunus cerasifera. deze boomstruik heeft schitterende paarse bladeren, die in de zomermaanden elegant bruin verkleuren.

Voordelen van de rode kersenpruim zijn de geringe hoogte van maximaal zes meter, het feit dat deze boom winterbestendig is en het beperkte onderhoud dat nodig is.

Het krentenboompje (rotsmispel)

Ten slotte moet zeker ook het krentenboompje, ofwel de Amelanchier laevis ballerina, genoemd worden als geschikte boomsoort voor in tuinen. Deze boom groeit laag, tot zo’n vier meter, en kan beter niet gesnoeid worden. Dat betekent dus weinig onderhoud!

Een van de grote pluspunten van de krentenboom is de sierwaarde van deze boomsoort. De boom staat prachtig in kleine tot middelgrote tuinen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *