De beste vloer voor jouw huis

Welke vloer past in jouw huis?

Ben je binnenkort van plan de vloer in je huis te vervangen, ga dan zorgvuldig na wat de beste type vloerbedekking is voor elke kamer.

Elke kamer in je huis – van stomende badkamers tot drukbezochte woonkamers – heeft zijn eigen uitdagingen, dus een vloerbedekking die perfect is voor de ene ruimte kan een probleem zijn bij een andere. Gelukkig hoeven huiseigenaren niet langer te kiezen tussen vorm en functie: door de vooruitgang in de druktechnologie kunnen fabrikanten vinylvloeren maken die net zo echt lijken als een houtenvloer, terwijl er porseleinen tegels zijn die gemakkelijk doorgaan voor marmer.

Tegelvloer

Met vuil bedekte schoenen, druppelende regenjassen, stoelen die heen en weer worden gesleept en zware blikjes die vanuit het aanrecht op de vloer vallen. Dergelijke ruimten – zoals de keuken – vereisen een vloer die kras- en deukbestendig zijn: tegels. Porseleinen tegels zijn er in verschillende stijlen die in elk interieur passen. Ze zijn uitermate geschikt voor de badkamer en de wasruimte. De vloerbedreigingen in deze kamers komen in vloeibare vorm, met druppelende doucheruimten, overlopende toiletten en spetterende zwemmertjes. Tegels zijn een traditionele keuze in deze ruimten omdat het op natte plaatsen goed standhoudt.

Vinylvloer

Vinylvloeren waren in de jaren vijftig populair bij huiseigenaren om verschillende goede redenen. Ten eerste is het een betaalbare manier om een grote ruimte te bedekken. Bovendien zijn vinylvloeren relatief gemakkelijk om zelf te installeren. Tegenwoordig is vinyl ook duurzamer dan vroeger. Vinyltegels en planken worden doorgaans uitstekend beoordeeld als het gaat om vochtbestendigheid. Kelders kunnen onderhevig zijn aan aanhoudend vocht. Vinyl bevat geen houtvezels en kan de zwaarste van deze omstandigheden het hoofd bieden.

Een passende vloer is belangrijk in ieder huis

Gietvloer

Gietvloeren zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming en kunnen er ook esthetisch uitzien. Gegoten vloeren zijn naadloos, waardoor de kamers er ruimer en transparanter uitzien. Bovendien is er een breed scala aan ontwerpopties waaruit je kunt kiezen, want gietvloeren zijn er in veel verschillende soorten en in veel verschillende kleuren. Ben je op zoek naar een vloer die zeer weinig onderhoud vergt, dan is een gietvloer zeer geschikt.

Parketvloer

Er verschillende soorten parket. Parket is uniek, veelzijdig, decoratief en warm. Door de prachtige tekeningen in het hout krijgt je woon- of werkruimte meteen een stijlvolle en authentieke uitstraling. Een parketvloer is ideaal voor uiteenlopende ruimtes in huis of in je werkplek, zoals de keuken. Parketvloeren zijn eenvoudig te onderhouden, maar parket laten schuren laat je toch het beste door een professional doen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *