Kleur in je huiskamer

Kleur in je huiskamer

De laatste decennia zagen we vooral lichte kleuren in onze wooninrichting. Beige, wit en grijs waren de hoofdkleuren. Daarnaast werd er ook veel gebruik gemaakt van naturel hout. Toch zien we dit jaar plots nieuwe kleuren opduiken. Het is wel even wennen aan deze nieuwe look, maar het oogt in ieder geval gezellig en warm.

Breng kleur in je huiskamer

De nieuwe kleuren zijn zeer ‘aanwezig’. Dat is het minste wat men kan zeggen. We spreken over okergeel, zeegroen, turquoise blauw en diep bruin. Het zijn tinten waar je niet naast kunt kijken. Ze doen enerzijds denken aan de jaren ’70, maar zijn toch net iets anders. Het felle en soms schreeuwerige van de retro stijl ontbreekt hier volledig. Het blijft stijlvol, ook al zijn de nieuwe kleuren zeer opvallend.

Kleur in je huiskamer
Sfeer creëren kan door het gebruik van kleuren in je interieur

Zoek de balans

Deze nieuwe donkere tonen brengen vast en zeker kleur in je huiskamer. Maar de kans bestaat dat je kamer te donker wordt. Zorg daarvoor voor een goede balans. Denk bijvoorbeeld aan veel lichtinval en een goede regelbare verlichting. Kies bijvoorbeeld voor witte meubelen tegen een donkere muur. Of zet je felle okergele fauteuil tegen een donkerbruine muur. Zoek contrasten die voor evenwicht zorgen. Breng een paar eyecatchers in dezelfde kleur in je huiskamer. Zo krijg je een stijlvol geheel.

Planten zijn volop in

Groen is dé nieuwe kleur. Met planten kun je heel wat mooie effecten bekomen. Het mag best overdadig zijn. Kies voor planten met grote bladeren of zet veel planten bij elkaar. Dit doe je niet alleen in de huiskamer, maar in principe kun je in elke kamer planten zetten. Het voordeel is dat planten bij heel wat kleuren passen. Zelfs met een groene muur als achtergrond komen ze nog tot hun recht.

We mogen gerust besluiten dat sterke kleuren weer volop in zijn. Durf gerust eens wat anders te doen dan dat je gewoon was: breng veel kleur in je huiskamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *