5 tips voor het aanleggen van kunstgras

Tegenwoordig zie je het steeds vaker in de tuin van de gemiddelde Nederlander: kunstgras. De groeiende populariteit van kunstgras komt niet geheel als een verrassing, want het heeft een aantal voordelen vergeleken met echt gras. Kunstgras is namelijk duurzaam, want het ziet er voor een langere tijd goed uit. Het vergt weinig onderhoud, wat op zijn beurt weer tijd en geld bespaart. Kunstgras aanleggen is echter wel een tijdrovend karwei, dus delen we in dit artikel vijf tips om het aanleggen van kunstgras wat makkelijker voor je te maken!

 1. De ideale omstandigheden

  Kunstgras moet op secure wijze aangelegd worden. Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden tijdens het aanleggen. Let er bijvoorbeeld op dat er voldoende afwatering is en dat de ondergrond water doorlatend is en tegen druk kan. Ook is de temperatuur belangrijk, want het mag niet te koud zijn. Bij het aanleggen van kunstgras mag het kwik buiten niet beneden de vijf graden Celsius aantikken. De ideale temperatuur is tussen de 15 en 25 graden.

 2. Het juiste gereedschap

  Het is handig om van tevoren ervoor te zorgen dat je al het benodigde gereedschap voor het aanleggen van kunstgras al klaar hebt liggen. Houd het volgende lijstje bij de hand om te controleren of je het gereedschap reeds in bezit hebt en of je niet nog even langs de bouwmarkt moet:
  – Speciaal lijm voor kunstgas
  – Rolmaat
  – Stanleymes met haakmesjes
  – Lijmband en lijmkammetje
  – Kitpistool

 3. Een goede ondergrond

  De ondergrond is zeer belangrijk bij het aanleggen van kunstgras. Een zorgvuldig gelegde ondergrond minimaliseert de kansen op de groei van wortels en onkruid die door het kunstgras naar boven kan groeien. Ook zorgt een goede ondergrond ervoor dat er geen deukjes en bobbels in het kunstgras komen door spelende kinderen of ravottende huisdieren.

 4. Wees geduldig

  Wanneer het kunstgras aangelegd is, is het belangrijk om geduld te hebben. Het kunstgras heeft namelijk de tijd nodig om volledig uitgewerkt te worden. De naden zijn namelijk vastgelijmd, dus die moeten eerst helemaal drogen om er perfect uit te zien. Dit drogen duurt doorgaans ongeveer 24 uur, dus zorg ervoor dat je 24 uur lang het kunstgras met rust laat nadat je het gelegd hebt. Houd huisdieren dus ook maar even binnenshuis, want zij mogen ook niet per ongeluk op het kunstgras lopen. Dan is er namelijk kans dat de naden worden beschadigd.

 5. Voorzichtigheid geboden

  Kunstgras is niet heel goedkoop, dus wees er zuinig op als je het aangelegd hebt. Zo haal je er maximaal plezier uit en haal je het geld er makkelijk uit. Vermijd dus scherpe voorwerpen in de buurt van het kunstgras en zorg ervoor dat je niet met een smeulende sigaret op het kunstgras gaat staan. Een ongelukje is zo gebeurd, waardoor het kunstgras in een oogwenk zomaar beschadigd kan worden! Voorzichtigheid en zuinigheid zijn dus erg belangrijk als je optimaal wilt genieten van je kunstgrasveld.

Bron: https://www.tuinenkunstgras.nl/kunstgras-laten-leggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *