Eigenschappen van een landelijk interieur

Ben je toe aan een nieuwe inrichting van je huis? Denk dan goed na over de verschillende stijlen die je kunt toepassen. Pas je een bepaalde stijl toe, doe dit dan consequent en kies alleen voor meubels, accessoires, kleuren, muurdecoraties en vloeren die bij elkaar passen. Je kunt onder andere kiezen voor een landelijk interieur. Dit is een van de meest populaire woonstijlen van dit moment. Wat kenmerkt dit interieur?

Kleur

Afstemming op kleur is een van de belangrijkste aspecten wanneer je je huis wilt inrichten volgens één bepaalde stijl. Landelijk betekent rustig en warm, met zachte kleuren. Kies dus kleuren die mooi op elkaar aansluiten, vooral binnen het pallet van grijs- en pasteltinten. Combineer bijvoorbeeld een antraciet bank met oudroze kussens of plaid.

Materiaal

Het materiaal waarvan de meubels gemaakt zijn, bepaalt mede de samenhang en uitstraling in je huis. Bij een landelijke inrichting horen natuurlijke materialen, vooral veel hout. Met de meubels kun je bepalen of je het landelijke interieur naar de moderne kant, of juist de meer klassieke kant wilt sturen. Kies je voor een modern landelijke inrichting, dan kun je gaan voor grovere structuren. Ga je voor klassiek, kies dan voor brocante en meer sierlijke meubels. Waar je ook voor kiest, het is een echte trend om meubels te nemen die er gebruikt uitzien.

Vorm

De vormen die gebruikt worden bij een landelijk interieur zijn vooral aangepast aan de materialen: natuurlijk en organisch. Houd het verder eenvoudig. Kijk uit dat je geen te strakke vormen neemt, want dan neigt de uitstraling van je huis al gauw naar modern of design. Pas ook op met te veel gebruik van grof ijzer en industriële materialen, omdat je dan meer de industriële kant op gaat. Dat is natuurlijk ook mooi, maar daar moet je dan ook weer de rest van de inrichting op aanpassen. Gooi je stijlen te veel door elkaar heen, dan krijg je een onrustig effect, alsof alles bij elkaar geraapt is. Je wilt juist dat je hele inrichting mooi op elkaar aansluit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *