Zorg voor een veilig en mooie trap met antislip tape

De trap is een van de meest functionele onderdelen binnen het interieur. Er zijn maar weinig onderdelen van het huis die zo vaak belopen worden. Misschien heb je kinderen en vraag je je soms af hoe ze toch altijd heelhuids beneden komen, omdat ze de trap op en afrazen. Een veilige trap in huis is dan ook voor veel mensen een prioriteit. Een trapleuning draagt hier behoorlijk aan bij, maar ook genoeg grip op de trees is essentieel voor optimale veiligheid. Door gebruik te maken van anti slip trap tape kun je op een makkelijke en betaalbare manier zelf zorgen voor een veilige situatie, zodat zowel jij als je kinderen makkelijk en met voldoende trip naar boven en weer naar beneden kunnen.

Leestip: Heb je een steile trap en wil je die veiliger maken

veilige trap

Rubber antislip tape is eenvoudig zelf te bevestigen

Een anti slip strip bestaat al langere tijd en in veel gevallen wordt er zelfs gebruik gemaakt van een ingevreesde strip die in de tree verwerkt is. Dit is een optie wanneer je een trap installeert, wanneer je de trap gaat schuren en opnieuw verven en lakken, zul je deze echter ook moeten vervangen en weer in de trap moeten lijmen, wat vaak een heel gedoe is om op de juiste manier te doen. Met antislip tape is dit een stuk eenvoudiger en hoef je zelf de trap niet in te vrezen. De strips zijn gemaakt van kunststof materiaal en zijn voorzien van zeer sterke zelfklevende lijm die makkelijk na het verven op de trap aan te brengen is. De strip van de bovenkant is meestal voorzien van een aantal gleuven die zorgen voor nog meer grip.

Uitgelicht: Idee├źn voor het opknappen van je trap

 

Een anti slip strip beschermt de verf tegen slijtage

Een trap neemt vaak behoorlijk wat ruimte in beslag en als het even kan wil je natuurlijk dat deze er ook zo mooi mogelijk uitziet. Een strak geverfde of gelakte trap zorgt natuurlijk voor een mooi gezicht en is voor veel mensen ook de eerste keuze. Dit kan in sommige gevallen leiden tot een enigszins gladde trap. Daarnaast slijt vrijwel elke trap het snelst op de hoeken waar de voeten soms bijna overheen schuren. Met een anti slip strip zorg je niet alleen voor meer grip op de trap zelf, maar bescherm je ook de verf en de lak op de plaatsen waar deze het snelste afslijt. Door van deze antislip tape gebruik te maken kun je vaak een stuk langer vooruit voordat jouw trap weer een schuur- en verfbeurt nodig heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *