Trap in de woonkamer plaatsen? Goed idee!

Er was een tijd dat een trap altijd in de hal stond. Vandaag de dag zijn er echter heel wat meer opties en zien we ook steeds vaker een trap in de woonkamer terugkeren. En gelukkig maar dat we zo’n evolutie hebben gezien: een trap kan een creatief element en volwaardig onderdeel van jouw interieur zijn als je er goed mee omspringt.

De voordelen van een trap in de woonkamer plaatsen

Het grote voordeel dat je hebt door te kiezen voor een open trap? De keuzevrijheid. Een open trap is immers verkrijgbaar in allerlei modellen die je zo gek niet kunt bedenken. Een gewone steektrap, draaitrappen of spiltrappen? Het kan allemaal. Bovendien zorgt een open trap er ook voor dat er een gevoel van ruimte gecreëerd wordt in de woning. Doordat beide verdiepingen in elkaar overvloeien krijg je sowieso een ruimere indruk.

Trap in de woonkamer plaatsen? Goed idee!
Een trap is de woonkamer plaatsen kan een erg goed idee zijn. Het geen de kamer een andere uitstraling.

De trap als blikvanger

Een trap in de living of woonkamer plaatsen is misschien nog wel het meest een aanrader door de mogelijkheden die je hebt om je er creatief mee uit te leven. Je kunt echt volledig wild gaan met kleuren, bekleding, materialen of verlichting. De opties zijn net zo eindeloos als je eigen creativiteit. Wat daarbij vast en zeker leuk is: een open trap is gemakkelijk aan te passen aan een nieuwe stijl en biedt tal van variatiemogelijkheden. Zo hoef je niet in te zitten met of de trap wel zal matchen met een nieuwe interieurstijl. Dan pas je de trap zelf toch ook gewoon weer aan?

Praktisch voordeel

Misschien nog wel het leukste voordeel aan een open trap heeft helemaal niets met de stijl te maken. Het heeft daarentegen alles te maken met de gemakkelijkheid ervan. Gedaan met ’s avonds door een koude hal en trap te moeten om de slaapkamer te bereiken. Het klinkt misschien niet als veel maar in het hart van de winter denk je daar ongetwijfeld anders over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *