Studeerkamer creëren

Studeerkamer creëren
Soms is waar je studeert even belangrijk als wat je studeert
Talrijke studies hebben aangetoond dat de plaats of context waarin je studeert een invloed heeft op het herinneren van de opgenomen informatie.
Sommige studenten kunnen helemaal geen lawaai verdragen terwijl anderen houden van wat achtergrondmuziek. Waar je ook woont of verblijft, overweeg altijd volgende tips om een goede studieruimte te creëren.

Studeerkamer creëren
Een studeerkamer creëren kan erg prettig zijn. Wanneer je veel thuis werkt is een plek om te werken erg fijn.

1. Kies een leuke plaats
Als je voor een vaste plaats kiest om te studeren zullen je hersenen na enige tijd automatisch overschakelen naar studie-modus wanneer je de ruimte binnenkomt. Het steeds wisselen van locatie zorgt voor geestelijke onrust en steeds nieuwe afleidingen.
2. De juiste sfeer
“Context-afhankelijke” studeren betekent dat je tijdens het studeren herinnerd wordt aan de plaats waar je les krijgt. Dit betekent dat je in jouw studieruimte dezelfde sfeer moet oproepen als in dat lokaal. Uiteraard kun je jouw kamer niet ombouwen tot een leslokaal maar je kunt een soortgelijke omgeving maken door de temperatuur te regelen en dezelfde geuren en geluiden binnen te brengen.
3. Kijk voor natuurlijk licht
Mensen houden van natuurlijk licht. Het kan een ruimte maken of breken. Breng zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen. Zelfs een klein beetje natuurlijk licht kan al meer warmte en vitaliteit in de kamer brengen.
4. Kijk niet in het licht
Licht dat rechtstreeks in jouw ogen schijnt, is storend en soms pijnlijk. Te weinig licht is natuurlijk ook funest, dus moet je bij het creëren van je studieruimte aandacht besteden aan jouw plaats en die van de verlichting.
5. Vermijd jouw lievelingsmuziek
Sommige studenten houden van het luisteren naar muziek terwijl ze studeren. Ze hebben het gevoel dat ze zich echt kunnen concentreren. Maar soms gaat er toch heel wat verloren door je teveel te richten op de muziek. Probeer in plaats daarvan geluiden die een zachte sfeer creëren zoals klassieke muziek. Je krijgt een aangenaam effect zonder dat een deel van je aandacht naar de muziek zelf gaat
6. Schakel de telefoon
Als je studeert kan jouw telefoon de grootste afleiding zijn. Zelfs alleen het idee dat jouw telefoon aanwezig is, kun je focus op je studiewerk beïnvloeden. Het geestelijk bevrijden om even zonder telefoon te zijn.
7. Vergeet niet om te vertrekken
Als je van jouw studieruimte een aangename plaats gemaakt hebt, zul je het heerlijk vinden om er te zitten. Je mag deze ruimte alleen maar gebruiken om te studeren waardoor je bij het binnenkomen steeds de associatie maakt met het studeren. Bij het verlaten zul je je realiseren dat het tijd is voor pauze en ontspanning en kun je je opladen voor de volgende studie sessie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *