Ronde spiegels

Ronde spiegels

Ronde spiegels: Functioneel en stijlvol

Vrijwel ieder huishouden is in het bezit van een spiegel. We gebruiken deze onder andere in de badkamer, zodat we onszelf kunnen zien tijdens het scheren, het kammen van ons haar en het aanbrengen van make-up. Ook hebben veel mensen een spiegel in de slaapkamer. Dit is handig om te zien of je outfit goed staat. Dit zijn slechts de praktische kanten van een spiegel. Maar wist je dat een spiegel nog veel meer functies heeft dan het kunnen zien van jezelf?

Gebruik reflectie in je voordeel

De belangrijkste eigenschap van een spiegel is dat hij reflecteert. Hier kun je handig gebruik van maken en niet alleen om jezelf te zien. Als je een woning hebt die weinig lichtinval heeft, dan lijkt je huis al snel donker. Als je een spiegel plaatst in je woonkamer, dan kan het natuurlijke licht dat van buiten je huis inkomt, worden gereflecteerd, zodat de kamer een stuk lichter zal zijn. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om te onderzoeken op welke plek in de kamer de spiegel het meeste licht van buiten reflecteert. Op deze manier creƫer je een mooie lichte huiskamer, zonder dat hier kunstmatige verlichting aan te pas komt.

Laat je woning groter lijken

Deze reflecterende eigenschap kun je ook toepassen om wat kleinere woningen groter te laten lijken. Wanneer je bijvoorbeeld een spiegel aan de wand van je hal bevestigd, dan lijkt deze direct een stuk ruimer. Vraag jezelf af welk optisch effect je wilt bereiken met het plaatsen van de spiegel. Als je wilt dan een ruimte langer lijkt, dan doe je er goed aan op een spiegel aan de korte kant van het betreffende vertrek te bevestigen. Wil je juist dat een kamer breder lijkt dan dat hij daadwerkelijk is? Bevestig dan een spiegel aan de smallere wand. Kortom: Plaats de spiegel aan de zijde met de tegenovergestelde eigenschap van wat je wilt bereiken.

Ronde spiegels
Ronde spiegels zijn erg stijlvol

Spiegels die passen bij jouw interieur

Naast de bovengenoemde voordelen die spiegels in je woning kunnen opleveren, zijn spiegels ook nog eens heel decoratief. Je kunt kiezen voor een mooie, ronde spiegel met een lijst dat in de stijl van jouw interieur past, zoals klassiek of juist heel modern. Je kunt ook combineren. Als je meerdere ronde spiegels van verschillende formaten aan een wand bevestigd, dan geeft dit een leuk, speels effect. Wil je juist een wat strakkere stijl, dan kies je het best voor spiegels van hetzelfde formaat. Deze kun je dan met gelijke tussenruimten op een lijn bevestigen. Spiegels zonder lijst passen in elk interieur.

Zo kun je ronde spiegels ophangen

Er zijn diverse manieren om een ronde spiegel zonder lijst op te hangen. Een van de bekendere ophangsystemen is de zogenaamde blinde bevestiging. Bij dit systeem wordt de spiegel aan een wand bevestigd, zonder dat er schroeven of een frame te zien zijn. Een andere bekende methode is het ophangen door middel van spiegelklemmen. Aan twee tegenover elkaar liggende zijden van de spiegel wordt een metalen klem bevestigd. Deze blijven wel zichtbaar. Een speelsere manier is het ophangen van een spiegel middels een ophangband. Deze banden zijn in allerlei materialen en kleuren verkrijgbaar. Als je van het doe-het-zelven bent, dan kun je er zelf een geheel in jouw eigen stijl maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *