Ronde eetkamertafels

Ronde eetkamertafels

Waarom de meeste mensen nog altijd voor een vierkante of een rechthoekige eetkamertafel kiezen, is ons nog altijd niet duidelijk. Nochtans hebben ronde eetkamertafels heel wat pluspunten. Een ronde tafel is stijlvol en springt in het oog net omdat ze ‘eens wat anders’ is. Kiezen voor een ronde tafel valt best wel te overwegen!

Heel wat voordelen

Het grote voordeel van een ronde tafel is dat alle gasten elkaar kunnen zien. Zeker bij grote rechthoekige tafels is dit niet altijd het geval. Denk maar eens aan een etentje bij vrienden waarbij je een leuk gesprek wil hebben met de persoon die twee stoelen verder zit. Het over elkaar heen moeten praten komt bij ronde eetkamertafels niet voor. Iedereen kan de gesprekken volgen en men blijft makkelijk lang zitten napraten. Anderzijds kunnen de gerechten mooi in het midden geplaatst worden, zodat iedereen ze kan bereiken. Dit scheelt alweer heel wat over en weer doorgeven van schotels. In het kort gezegd: een ronde eetkamertafel bevordert gewoon de gezelligheid.

Ronde eetkamertafels
Ronde eetkamertafels staan erg leuk in elk interieur

Een ronde eetkamertafel is te klein?

In vergelijking met traditionele tafels nemen ronde tafels veel plaats in. Daarom kiezen we vaak voor kleinere ronde tafels. Het gevolg is dat er soms plaatsgebrek is wanneer je vrienden of familie uitnodigt. Dit kun je eenvoudig oplossen door een uitschuifbare ronde tafel te kiezen.

Veel mogelijkheden om te combineren

Bij de aankoop van een rechthoekige of vierkante eetkamertafel en stoelen zien we dat de meeste mensen zowel voor de stoelen als de tafel kiezen voor dezelfde stijl of hetzelfde materiaal. Ronde tafels daarentegen worden vaak met totaal andere stoelen gecombineerd. Hoe dit komt, is niet echt te verklaren. Misschien dat ronde tafels meer uitnodigen tot creativiteit en een eigen stijl? Wie voor een ronde eetkamertafel kiest, kiest sowieso al voor ‘eens iets anders’. Waarom zouden je stoelen dan ook niet totaal anders mogen zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *