Redenen om wel als senior te verhuizen

Wist je dat je gemiddeld zeven keer verhuisd in je leven? Meestal is dat een keuze waar je zelf over beslist, maar soms dwingen gezondheidsredenen of onvoorziene omstandigheden je tot verhuis. In dit artikel vertellen we je waarom iemand besluit om te verhuizen en meer bepaald waarom senioren verhuizen.

We kunnen twee vormen van seniorverhuizing onderscheiden: een vrijwillige en onvrijwillige verhuizing. Een onvrijwillige verhuizing moet soms plaatsvinden omdat je onverdraaglijke lichamelijke klachten krijgt of als je grote werken of vernieling aan je huidige huis uitvoert. Echter, als je bewust kiest om te verhuizen omwille van een persoonlijke voorkeur dan spreken we van een vrijwillige verhuizing. Zoals wanneer je liever in een groter of kleiner huis wilt gaan wonen.

Waarom willen senioren verhuizen?

Je kan als senior verschillende redenen hebben om te verhuizen, maar vaak zijn het een hoge leeftijd en gezondheidsredenen die erg wegen op je beslissing. Als het met je gezondheid minder goed gaat, ligt de keuze voor een kleinere woning soms meer voor de hand. Maar je kan ook kiezen voor verhuizing als je op zoek bent naar een andere omgeving waar je bijvoorbeeld meer toegang hebt tot hulp en ondersteuning.

Waarom willen senioren niet verhuizen?

Als je erg tevreden bent met je eigen woning is er vaak geen reden om te verhuizen. Dit is dan ook een door senioren vaak aangehaalde reden om niet verhuizen. Bovendien is een verhuis soms organisatorisch moeilijk of liggen de kosten te hoog.

senioren verhuizen
Wist je dat je gemiddeld zeven keer verhuisd in je leven?

Senioren verhuizen liever niet

Veel senioren wensen om zo lang mogelijk in hun eigen huis te blijven wonen, ook al gaat dat niet meer zonder hulp. Wanneer de tijd uiteindelijk aanbreekt om andere opties te bekijken zoals een bejaardeninstelling, dan kiezen senioren liever voor woonopties die zo veel mogelijk overeenkomen met hun eigen knusse woning.

Wanneer verhuizen senioren wel

Hoewel verhuizen een grote verandering inhoudt, kiezen veel senioren om toch nog te verhuizen. Dit gebeurt wanneer de bovengenoemde redenen om wel te verhuizen de redenen om niet te verhuizen overtreffen. En heel vaak zijn redenen in verband met hun gezondheid of fysieke beperkingen de doorslaggevende factoren. In dat geval zal de factor gezondheid zwaarder tellen dan de financiƫle achtergrond Al is deze laatste wel meer van belang bij de keuze om een verhuisbedrijf al dan niet in te schakelen.

Wat vinden senioren belangrijk van een verhuisbedrijf?

Bij verhuizing op oudere leeftijd hechten mensen veel belang aan een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Hiernaast is ook betrouwbaarheid belangrijk: je geeft uiteindelijk het vertrouwen aan een bedrijf om al je bezittingen veilig en wel naar je nieuwe woning te verplaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *