Kledingkast met een draaideur

Kasten met draaideuren zijn er in diverse stijlen

Ben jij super georganiseerd en kan je altijd je kleding terug vinden? Weet je precies waar de zwembroek van je man is en kan je blindelings de pet van je zoontje terugvinden? Is dit niet het geval en wil je nu je kast eens beter organiseren en je spullen eens en voor altijd op dezelfde plek organiseren maak dan gebruik van de volgende tips om je kast anders in te delen.

9 tips om je kast in te delen:

1.Maak gebruik van hoge ruimtes
Om je spullen netjes op te bergen wil je elke centimeter van je kast gebruiken. Het is zonde om op bepaalde delen van je kast niets op te bergen. Gebruik dan ook altijd de hoogste planken. Begin met het inrichten van je kast van boven naar beneden. Op de bovenste planken berg je spullen op die je niet vaak gebruikt. Denk hierbij aan koffers of winterdekbedden.

2.Gebruik je lades
Het is zo fijn om je kleding een eigen plekje te geven. In elke kledingkast mogen dan ook geen lades ontbreken. In je lades wil je sokken en ondergoed opbergen zodat je dit makkelijk terug kan vinden. Dit maakt je kast ook nog eens een stuk netter.

3.Bakken in de kast
Gebruik voor de open ruimtes en de bovenste delen van je kast altijd gesloten bakken. Bewaar hier dan je spullen in die je niet wekelijks gebruikt. Een stropdas, je kerstrui, kerstsokken, sjaals en andere dingen.

4.Opbergen
Berg je kleding goed op en maak er nette stapeltjes van. De kast moet je eenvoudig open kunnen doen zonder dat alle kleding er spontaan uitvalt. Denk hier even over na als je al je spullen opbergt. Het is zonde als alles er weer uitvalt en je weer opnieuw moet beginnen.

Ook op de slaapkamer passen kasten met draaideuren

5.Berg je schoenen op
Maak een plekje vrij in je kledingkast om al je schoenen in op te bergen. Dit is veel overzichtelijker dan al je schoenen door het hele huis te verzamelen. Je kan er ook nog voor kiezen om al je winterschoenen op te bergen als het zomer is en andersom.

6.Verzamel kleuren bij elkaar
Misschien gaat dit je te ver maar je kan verschillende categorie├źn bij elkaar verzamelen. Hang de jurkjes bij de jurkjes en de bloesjes bij elkaar. Je kan zelfs verschillende kleuren bij elkaar verzamelen. Dat maakt je kledingkast heel overzichtelijk.

7. Broeken hangen of op een stapel opbergen
Het is mogelijk om je broeken op te hangen in plaats van ze op een stapel te vouwen. Door de broeken op te hangen kan je ze eenvoudig uit de kast halen en blijven ze ook nog eens kreukvrij.

8. Wasmand in je kast
Voorkom dat iedereen zijn vuile was op de grond gooit en je het overal moet opruimen. Met deze functionele wasmand is het zeer eenvoudig om de vuile was te verzamelen.

9. Een handige spiegel
Gebruik een grote spiegel op je schuifdeur en bekijk je complete outfit nog eens voor vertrek. Zo kom je er op het laatste moment achter dat er een vlek op je shirt zit en moet jij je toch nog een keer verkleden.

Er zijn dus verschillende mogelijkheden om je kast in te richten. Kies voor een kast met draaideur, schuifdeur of de vele andere opties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *