Hoe maak ik mijn oven schoon?

Oven schoonmaken

Het reinigen van je oven is een van de moeilijkste en meest rommelige klussen die er zijn. Echter, is het wel belangrijk om het toch aan te pakken.

Een vieze oven ziet er niet alleen vreselijk uit, maar ook er zijn veel praktische redenen om hem schoon te houden. Oud voedsel dat aan de binnenkant van uw oven vastzit, kan brand veroorzaken en kan jouw oven inefficiƫnt maken. Je voedsel zal langer moeten worden bereid het kan ook een beetje gek smaken.

Of je nu last hebt gehad van een ongelukje met je favoriete recept (wat heeft geleid tot een serieuze puinhoop) of het gewoon een hele lange tijd geleden is dat je de oven voor het laatst hebt schoongemaakt, het is tijd om aan de slag te gaan en die oven eens goed te reinigen!

Zorg ervoor dat je oven is afgekoeld en verwijder overtollig vuil

Begin met het verwijderen van alle roosters. Verwijder met behulp van een keukenrol of een oude doek al die kleine stukjes verbrand voedsel uit de bodem van de oven en veeg de stukjes (indien mogelijk) rechtstreeks in een blik of bak. Hoe meer je nu verwijdert, des te minder je later hoeft te verwijderen.

Meng zuiveringszout met water

Meng in een kom een 1/2 kopje bakpoeder met water om een pasta te vormen. Verspreid de pasta over de bodem van de oven (vermijd de verwarmingselementen). Trek rubberen handschoenen aan en gebruik je vingers om ervoor te zorgen dat het mengsel overal komt.

Gebruik waspoeder voor de ovenroosters

Dit is een speciale tip die echt zal werken! Giet wat waspoeder in een badje met zeer heet water en leg je ovenrekken er een nacht in. Als ze niet te vies zijn en je je bad nodig hebt, probeer ze dan in de vaatwasser te plaatsen.

Laat ondertussen het mengsel van zuiveringszout en water een nacht inwerken.

Schoonmaken oven exterieur
Vergeet ook niet om de buitenkant van de oven te reinigen

Het ovenraam reinigen

Gebruik hetzelfde bakpoeder en watermengsel dat je voor de binnenkant van de oven hebt gebruikt en breng de pasta aan op de binnenkant van je ovenraam. Laat het ongeveer een half uur zitten en veeg het raam schoon met een doek.

De volgende ochtend

Eindelijk is het zo ver! Ga naar je oven en veeg met een vochtige doek de gedroogde pasta weg. Pak een rubberen spatel als je extra hulp nodig hebt om de pasta te verwijderen. Giet ten slotte wat azijn in een spuitfles en spuit het op de gebieden waar nog bakpoeder op zit. Pak opnieuw een vochtige doek en veeg de overtollige stukjes weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *