Een vintage woonstijl toepassen

vintage woonstijl

Lees hier over een vintage woonstijl toepassen. Kiezen voor zo’n semi klassieke stijl geeft voordelen, lees in deze tekst over de voordelen. Lees ook hoe eenvoudig je de woonstijl weer aan kan passen naar iets anders dan vintage.

Eclecticisme is een goede optie

Een vintage woonstijl toepassen kan financieel gezien voordelig zijn. De kans is groot dat het door erven verkregen kastje of tafeltje perfect in het interieur past. Tevens is het mogelijk dat je iets bij de kringloop aantreft wat je voordelig toe kan voegen aan je interieur. Het kan gebeuren dat je met de vintage woonstijl te ver doorschiet, en dat je woning oubollig geworden is. Het mooie bij een vintage woonstijl toepassen is dat het zo makkelijk te veranderen is. Voeg wat planten toe, en je hebt in een handomdraai meer die botanische inrichting. Hetzelfde interieur heeft dan een andere uitstraling, het is ineens niet meer oubollig. Mocht je ooit groter gaan wonen, dan kun je er vanuit gaan dat je al de meubels weer kwijt kan. Misschien ga je dan gelijk over op het eclecticisme? Juist veel strak en design met daartussen je vintage meubels? Dat is overigens een stijl die je nooit beu zal raken.

semi klassieke stijl
Wil je woninginspiratie op doen?

Het matcht bij de decoratie

Het kan weleens gebeuren dat je iets tijdelijk betrekt. Aan die woning wil je niet teveel doen, je wil het snel inrichten. Omdat je ooit gekozen hebt voor een vintage woonstijl toepassen is de kans groot dat je de woning zo in kan richten. Op de vloer ligt dan bijvoorbeeld een tegelvloer terwijl je meer liefhebber van de houten vloer bent, maar dat je geen moeite en investeringen hoeft te doen en dat je de meubels op de bestaande vloer kan plaatsen. Bij andere woonstijlen dan de vintage woonstijl zal dat niet zo makkelijk gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *