Als een kind zo blij

Wanneer je een kind een plezier wilt doen, tijdens de warme zomerdagen bijvoorbeeld, dan moet je ervoor zorgen dat hij/zij kan spelen met zand en water. Wanneer je het geluk hebt dat je dit in je tuin kan verwezenlijken is dat ideaal voor een kind. Je zou er een groot peuterbad kunnen plaatsen met een of meerdere speeltoestellen met water. Wanneer je bijvoorbeeld peuterglijbanen in het bad zou kunnen plaatsen kan het geluk voor een kind niet meer stuk. Meer heeft een kind in principe niet nodig.

 

Water en toestellen

 

Er zijn tegenwoordig voor een kind ook veel toestellen die water spuiten. Dergelijke sprayeffecten maken de speelplek helemaal compleet. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan een glijbaan, waterspeeltuin of aan een klimtoestel met een watertoevoer. Het water op de glijbaan zorgt voor een beter glijeffect. Voor een kind is het leuk als er veel kleurtjes worden gebruikt. Je kan hierbij denken aan het bouwen van een speelplaats in de vorm van een jungle. Hierbij kan je dan speel apen gebruiken die waterspuiten of bomen waaruit water komt. Je kan het zo gek niet bedenken maar het is allemaal verkrijgbaar.

 

Veiligheid

 

Voor een kind is het allerbelangrijkste dat alle speeltoestellen die gebruikt worden veilig zijn. Daarom moeten we erop toezien dat ze het veiligheidskeurmerk dragen. Dat is niet alleen van belang voor die toestellen waaraan geen water aan te pas komt maar zeker ook voor die speeltoestellen met water. Een kind mag, als het met water speelt, niet uitglijden omdat het materiaal waarmee men speelt, spiegelglad is geworden door het water. Wanneer uw kind met dergelijke materialen thuis kan spelen, dus met zand en water, zal het niet verlangen om naar zee te gaan. Hij/ zij zal graag met vriendjes en vriendinnetjes thuis blijven spelen omdat ze hier alles bij de hand hebben. Ook voor de ouders is het gemakkelijker als het kind zich thuis goed kan vermaken. Wanneer ze een dutje moet doen na het spelen ligt hij/zij zo in zijn bedje. Wanneer een kind het naar de zin heeft hebben de ouders dat ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *