Zo kies je de perfecte bloempot

Bijna iedereen heeft wel bloempotten nodig. Het maakt niet of het gaat om een bloempot voor binnen of buiten en of het nodig is voor een grote of een kleine bloem. Je kiest de perfecte pot uit op basis van de bloem die erin komt te staan. Je kijkt naar passende kleuren voor de bloemen en bloemen, het formaat en of het in de omgeving past. Het is goed om te weten dat een pot niet te groot maar ook niet te klein mag zijn. Dat heeft invloed op hoeveel water je moet geven en het formaat moet geschikt zijn voor de groei van de wortels. Bij de ene bloem groeien de wortels de breedte in en bij de andere juist de diepte in. Daar dient de bloempot wel ruimte voor te bieden.

Verschillen tussen binnen en buiten bloempotten

Er zit echter wel verschil in bloempotten voor binnen en buiten. De potten voor binnen heb je liever iets meer beschermd en zonder grove onderkant om je vloer mee te beschermen. Voor buiten heb je een pot nodig die tegen alle weersomstandigheden kan. Een mooie porseleinen bloempot met glazuurlaag die niet vorstbestendig is zal bij vorst barsten gaan vertonen. Daarom is het belangrijk te kiezen voor vorstbestendige pot bij kwetsbare materialen als porselein. Een ander belangrijk verschil tussen buiten en binnenpotten is ook dat buitenpotten gaten in de bodem hebben. Hier kan overtollig water uitlopen en dat is al snel nodig in ons regenachtige land. Een binnenbloem houdt er niet snel van om veel water te hebben of tot aan de wortels nat te zijn, daarom is het bij binnenpotten niet nodig om gaten in de bodem te hebben.

Bloempot
Bedenk van te voren of je een buiten of binnen bloempot nodig hebt.

Kies voor kunststof

Een goed voorbeeld van een vorstbestendige bloempot is er een die gemaakt is van kunststof. Daarmee voorkom je alle problemen rondom weersomstandigheden en het is makkelijk schoon te houden. Een ander bijkomend voordeel is dat het wel erg moeilijk wordt om de bloempot per ongeluk stuk te laten vallen. Het is een fijn en stevig materiaal waardoor je er lang plezier van hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *