Welke makelaar moet ik kiezen?

Makelaar

Je bent op zoek naar een huis omdat je denkt aan gezinsuitbreiding, of bijvoorbeeld om financiële redenen. Helaas heb je zelf geen verstand van de huizenmarkt en dus heb je iemand nodig om je daarbij te helpen. Daar is een makelaar voor, maar makelaars verdienen natuurlijk ook geld aan jou. Je bent dus op zoek naar een makelaar In Rosmalen, Breda, of misschien zelfs wel in het buitenland. Hoe ga je die vinden?

Certificering

Kijk bij de keuze voor een makelaar altijd goed naar de certificaten die ze hebben. Bij Vastgoedcert kan je controleren of de makelaar die jij op het oog hebt goed geschoold is en de juiste certificaten heeft.

Online rondkijken

Met de komst van het internet kan je vanuit huis een hoop doen. Kijk bijvoorbeeld op makelaarswebsites zoals Funda en laat je goed informeren.

Wat verwacht je van je makelaar?

Het zou kunnen dat je sommige taken van de makelaar zelf kunt overnemen omdat je daar genoeg verstand van hebt. In zo’n geval is het aan te raden om dat aan te geven. Dit kan een flinke som geld schelen. Maak een duidelijke beslissing hierover.

makelaar inschakelen
Wanneer je een woning wilt kopen of verkopen, is het verstandig om een makelaar in te schakelen.

Contact

De communicatie met de makelaar is erg belangrijk. Uiteraard wil je dat je goed geholpen wordt en daar horen een aantal factoren bij. Zo kan je achterhalen of er een snelle respons is bij een makelaar die je op het oog hebt door simpelweg een mailtje te sturen. De flexibiliteit kan je testen door te bellen na 6 uur ’s avonds. Nemen ze op? Dan zijn ze waarschijnlijk flexibeler dan de meesten.

Social media

Op social media kan je natuurlijke reviews vinden van mensen die zaken hebben gedaan met de makelaar waar jij informatie over wil weten. Typ de naam in van de betreffende makelaar op Twitter en kijk wat er over ze gezegd word.

Uiteindelijk is het belangrijkste dat je je eigen wensen goed in kaart brengt en die durft over te brengen aan de makelaar. Zorg dat je zeker bent van je zaak en laat niet over je heen lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *