De voorraadkast overzichtelijk inruimen

Voorraadkast overzichtelijk inruimen

Voor de één is het een fluitje van een cent, de ander lukt het maar niet: de voorraadkast overzichtelijk inruimen. Vind jij dit ook zo lastig? Kan je regelmatig iets niet vinden? Of kom je weer eens een blik tegen waarvan de inhoud ver over de datum is? Lukt het je maar niet om te zien wat je wel en niet op voorraad hebt?

Sorteren

De één vindt dit zo logisch als wat, de ander denkt er niet eens aan: het sorteren van je voorraad op productsoort. Dit is wat ons betreft eigenlijk stap één bij de voorraadkast overzichtelijk opruimen. Zet bepaalde producten bij elkaar, dan grijp je in het vervolg minder snel mis. Heb je meerdere blikken groenten? Zet ze op één schap bij elkaar. Staan er meerdere flessen en pakken frisdrank? Zet ze op de grond naast elkaar. Koop je regelmatig blikken of zakken soep die in de aanbieding zijn? Gebruik ook hiervoor een gedeelte van een plank.

Sorteren op productsoort
Het sorteren van je voorraad op productsoort maakt het inruimen van je voorraadkast makkelijker.

Op datum

In jouw supermarkt is het een gouden regel voor de vakkenvullers: first in, first out. Producten met de kortste houdbaarheid worden vooraan gezet, in de hoop dat klanten die het eerste meenemen. De voorraad die wat langer houdbaar is, staat daar achter. Waarom zou je dit niet ook thuis toepassen, als je toch bezig bent met de voorraadkast overzichtelijk opruimen?

Kijk eens naar die pakken frisdrank en naar die blikken soep. Kijk ook even met een kritisch oog naar de andere producten die er staan. Het kost je even tijd maar dan kan je ook een handige klus afstrepen. Zet de producten die nog het kortste houdbaar zijn vooraan, en de anderen er achter. Het maakt niet voor alle producten heel veel uit (bier is bijvoorbeeld lang houdbaar). Maar van sommige zou het jammer zijn als je alweer iets moet weggooien.

Herinrichten

De voorraadkast overzichtelijk opruimen werkt het makkelijkste door alles van de schappen te halen en op de grond te zetten. Daarna zet je alles gesorteerd bij elkaar, en op datum op het schap. Klusje geklaard? Dan mag je trots zijn op jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *