De voordelen van dakisolatie

Duurzaamheid speelt binnen steeds meer huishoudens een belangrijke rol. Door voor een duurzaam huis te kiezen, kunt u uw energieverbruik terugdringen! Er zijn verschillende manieren om uw woning duurzamer te maken. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van energievretende apparaten voor zuinigere modellen, het vervangen van enkel glas voor dubbel glas, het verbeteren van uw dakisolatie, enzovoorts. Een verbetering van uw isolatie helpt u niet alleen bij het terugdringen van uw energieverbruik. Ook is het met een verbeterde dakisolatie mogelijk om uw woningwaarde te laten stijgen. Een verhoogde woningwaarde maakt het makkelijker om uw woning op termijn te verkopen.

 

Hoe kan ik voor een betere dakisolatie zorgen?

Veel woningen hebben momenteel al een laag isolatie materiaal tussen hun dakbedekking en de constructie van hun dak. Warme lucht stijgt op, waardoor een groot deel van de warmte uw woning via het dak verlaat. Door deze laag met isolatiemateriaal te verdikken is het mogelijk om een groter deel van de opstijgende warmte terug uw woning in te weerkaatsen. Op deze manier hoeft er minder energie verbruikt te worden voor het verwarmen van uw woning, waardoor uw energierekening lager uit zal komen aan het eind van ieder jaar.

 

Nieuwe dakbedekking laten plaatsen

Ervaren dakdekker in Den Bosch vertelden ons dat het plaatsen van een extra laag isolatiemateriaal niet de enige mogelijkheid is om uw isolatie te verbeteren. Denk bijvoorbeeld ook aan het gebruik van een nieuwe laag dakbedekking op het dak van uw woning. Tegenwoordig is met name een groene dakbedekking erg populair! Bij een groen dak wordt uw dak gevuld met een groot aantal grassen en mossen. Deze plantjes kunnen de warmte vasthouden, waardoor u minder energie verbruikt voor het verwarmen van uw woning. Dit is niet het enige voordeel van een groen dak! In de zomer zorgt een groen dak voor een koelere woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *